Stiri

Cum se reciclează resturile de săpun rămase în camerele de hotel!

3
min
18/9/2020

V-ați întrebat vreodată ce se întâmplă cu bucățile de săpun nefolosit pe care le lăsați în camera de hotel după o călătorie?

Soap Cycling ajută la reciclarea sutelor de mii de astfel de bucăți aruncate în hotelurile din Hong Kong și la distribuirea lor în truse de igienă pentru persoanele fără adăpost și pentru comunitățile cu venituri mici. Înființată în 2012, organizația neguvernamentală (ONG) a colaborat cu peste 80 de hoteluri din teritoriu - inclusiv hoteluri de 5 stele precum Island Shangri-La și Mandarin Oriental Hong Kong - și a colectat aproximativ 17.545 kg de săpun, anul trecut, în valoare totală de 38.680 de lire sterline. „Suntem aici pentru a ajuta oamenii care au nevoie disperată de produse de igienă”, a declarat directorul operațiunilor Soap Cycling, Mathew Mo.

După ce îl colectează, voluntarii procesează săpunul într-un depozit, răzuind stratul superior al acestuia, mărunțindu-l în fulgi și apoi modelându-l în bucăți mai mari. „Săpunul aruncat nu trebuie igenizat înainte de a fi reciclat deoarece valoarea pH-ului său nu este favorabil creșterii bacteriene”, a precizat Mo.

După acest proces, săpunul este ambalat în truse - care mai conțin și măști chirurgicale și dezinfectant pentru mâini - și trimis la organizațiile caritabile, care le donează persoanelor fără adăpost sau școlarilor din comunitățile cu venituri mici. Aproximativ 5000 de truse de igienă care conțin câte un săpun în interior sunt trimise anual la ImpactHK, un ONG din Hong Kong care lucrează cu persoanele fără adăpost. Soap Cycling, cu sediul în Hong Kong, și-a extins programul de reciclare în Myanmar, Singapore și China continentală și a început să distribuie săpunul și în Filipine și Cambogia.