Stiri

Comisia Europeană are șase luni pentru a prezenta o evaluare privind impactul reducerii utilizării pesticidelor

3
min
3/1/2023

Statele membre salută obiectivele propunerii de a reduce utilizarea produselor de protecție a plantelor (PPP) cu 50% la nivelul UE până în 2030.

Consiliul Uniunii Europene solicită Comisiei UE analize suplimentare ale efectelor proiectului de regulament asupra utilizării durabile a pesticidelor. Astfel, Comisia Europeană a primit un termen de șase luni pentru a prezenta o evaluare actualizată privind impactul reducerii utilizării pesticidelor la nivelul UE, arată Agrointel.

Statele membre salută obiectivele propunerii de a reduce utilizarea produselor de protecție a plantelor (PPP) cu 50% la nivelul UE până în 2030. Ele sunt de acord că această propunere ar putea fi un instrument cheie în tranziția către o agricultură mai durabilă în Uniunea Europeană.

Cu toate acestea, întrucât evaluarea impactului se bazează pe date colectate înainte de izbucnirea războiului Rusiei în Ucraina, statele membre sunt îngrijorate că nu se ține cont de impactul pe termen lung asupra securității alimentare și a competitivității sectorului agricol al UE.

Prin urmare, Consiliul a solicitat date suplimentare pentru a asigura securitatea alimentară ca obiectiv principal al agriculturii.

Sursa foto: Wikimedia Commons