Stiri

Colectarea selectivă de deșeuri de la populație și apoi reciclarea, prea grea pentru primăriile românești. Amenzi cu nemiluita la Constanța

5
min
14/11/2022

Operatorul de salubrizare din municipiul Constanţa a fost amendat cu totalul de 90.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor legale în ceea ce priveşte colectarea, transportul, valorificarea şi depozitarea deşeurilor.

Un număr de 11 primării din judeţul Constanţa au fost amendate de comisarii Gărzii de Mediu, în luna octombrie, cu suma totală de peste 200.000 de lei, pentru nereguli privind gestionarea deşeurilor reciclabile provenite de la populaţie, au informat, vineri, reprezentanţii instituţiei.

Amendă și operatorului din reședința de județ

De asemenea, operatorul de salubrizare din municipiul Constanţa a fost amendat cu totalul de 90.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor legale în ceea ce priveşte colectarea, transportul, valorificarea şi depozitarea deşeurilor.

"În cursul lunii octombrie au fost sancţionate 11 UAT-uri cu amenzi în valoare totală de 205.000 lei, pentru nerespectarea obligaţiei de a atinge un nivel de pregătire pentru reutilizare şi reciclare a deşeurilor de minim 50% din masa totală de deşeuri generate în anul 2021, pentru deşeurile de hârtie, metal, plastic şi sticlă provenite din deşeurile menajere generate de populaţie şi pentru neluarea măsurilor de prevenire a depozitărilor necontrolate de deşeuri.

De asemenea, operatorul de salubrizare din Municipiul Constanţa a primit două amenzi în valoare de 90.000 lei şi un avertisment, pentru nerespectarea prevederilor legale în ceea ce priveşte colectarea, transportul, valorificarea şi depozitarea deşeurilor. Pe lângă sancţiunile aplicate, prin actele de control s-au stabilit măsuri de remediere a neconformităţilor constatate", se arată într-un comunicat de presă transmis de Garda de Mediu Constanţa.

Comisarii instituţiei au înregistrat luna trecută 19 petiţii, cele mai multe reclamaţii referindu-se la disconfortul olfactiv creat de poluarea aerului şi deşeurile din diverse zone.

În luna octombrie, Garda de Mediu Constanţa a efectuat 138 acţiuni de inspecţie şi control şi a aplicat cinci avertismente, 31 de amenzi în valoare totală de 949.000 lei şi două sancţiuni complementare de suspendare de activitate.

Garda de Mediu Constanţa în colaborare cu Garda de Coastă şi ANPC Constanţa nu au permis intrarea în ţară a unui container şi a unui autovehicul, încărcate cu aproximativ 24 tone de mărfuri second-hand.

Sursa foto: PxHere