Smart City

Cluj-Napoca face curățenie. Împreună pentru un viitor mai verde!

3
min
2/5/2022

Primăria Cluj-Napoca anunță lansarea unui nou serviciu de colectare selectivă pentru deșeurile de echipamente electrice și electronice.

Primăria Cluj-Napoca anunță lansarea unui nou serviciu de colectare selectivă pentru deșeurile de echipamente electrice și electronice.

Începând cu luna aprilie, cetățenii, firmele și instituțiile din Cluj-Napoca au la dispoziție un serviciu permanent și GRATUIT de colectare selectivă a DEEE (deșeuri electrice și electrocasnice) și DBA(baterii și acumulatori) pus la dispoziție de operatorul de colectare RoEcollect.

Parteneriatul include și activități de informare și educare care au rolul să conștientizeze nevoia și dorința de responsabilitate față de mediu, modele de comportament și respect față de valorile ”cetății” precum și realizarea de acțiuni de colectare recurente și campanii de conștientizare a importanței colectării selective a deșeurilor .  

Cu această ocazie, în perioada 7 aprilie - 6 iunie, va avea loc campania de informare, educare și colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE)  „Cluj-Napoca - Împreună pentru un viitor mai verde!”  

Clujenii pot scăpa gratuit de deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) participând la această campanie organizată de @RoEcollect în parteneriat cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca și cu sprijinul Radio România Cluj și Ecopositive.

Toate comenzile venite până în data de 4 iunie vor fi preluate de operatorul de colectare RoEcollect, pe bază de programare telefonică, direct de la domiciliile dumneavoastră sau de la birou! Echipele operatorului local vă vor suna în maximum 24/48h de la plasarea comenzii, pentru a stabili ziua și intervalul orar de ridicare a deșeurilor.

Tot ce trebuie să faci este să suni la 0755 406 406 (număr cu tarif normal) disponibil de luni până vineri între orele 09.00-17.00 sau să completezi formularul online pe www.roecollect.ro/contact/  disponibil 24h/7zile. În urma comenzii dumneavoastră, veți fi sunați de un reprezentant al operatorului de colectare RoEcollect pentru a stabili data preluării comenzii.

Tombolă pentru toți deponenții (persoane fizice) din campanie! Pentru deșeurile electrice predate, deponenții pot câștiga prin tragere la sorți unul dintre premiile oferite cu ocazia acestei acțiuni de colectare. Premiile oferite prin tragere la sorți sunt: 1 frigider, 4 mașini de găurit cu percuție, 4 polizoare unghiulare, 4 uscătoare de păr, 4 cafetiere, 4 blendere, 3 mașini de călcat, 3 storcatoare citrice, 3 aspiratoare cu sac!

Tragerea la sorți a câștigătorilor va avea loc online, pe 6 iunie, pe pagina de facebook RoEcollect.

Echipa RoEcollect asigură permanent colectarea gratuită a acestor deșeuri electrice de la domiciliu, sediu de firmă sau instituție și transportul în siguranță către fabricile de reciclare acreditate după standarde europene, acolo unde aceste deșeuri vor fi tratate și reciclate conform normelor de mediu