Stiri

Cel mai mic strat de zăpadă și cea mai ridicată temperatură la Bâlea, din ultimii 45 de ani

3
min
5/1/2023

Stratul mic de zăpadă înseamnă că nu există risc de avalanşă.

La peste 2.000 de metri altitudine în Munţii Făgăraş, la staţia meteo Bâlea Lac situată în zona turistică cu acelaşi nume, primele zile din 2023 au adus valori istorice, fiind înregistrate recorduri de căldură şi cel mai mic strat de zăpadă din ultimii 45 de ani de când se fac măsurători, a precizat miercuri, pentru Agerpres, meteorologul Narcisa Milian de la Centrul Meteorologic Transilvania Sud Sibiu.

„Astăzi (miercuri – n.r.) sunt 26 de centimetri de zăpadă la Bâlea Lac. Nu am mai avut 26 de centimetri, am avut 30 de centimetri în 1990”, a explicat Narcisa Milian.

Avantaj: risc redus de avalanșă

Stratul mic de zăpadă înseamnă că nu există risc de avalanşă, ştiut fiind faptul că avalanşele sunt ceva obişnuit pentru Munţii Făgăraşului, în lunile de iarnă.

Zăpada este foarte puţină în această perioadă la Bâlea Lac, din cauza încălzirii temperaturii, dovadă că în zilele de 1 şi 2 ianuarie şi în nopţile ce le-au urmat, termometrele de la staţia meteo au înregistrat maxime istorice.

„A fost foarte cald, au fost maxime, recorduri de temperaturi la majoritatea staţiilor. A fost frumos la munte şi s-a topit zăpada. De câteva zile sunt recorduri de temperaturi”, a mai spus meteorologul.

Sursa foto: Hippopx