Stiri

Cel mai mare parc eolian din lume va depăși recordul anterior al Chinei

6
min
3/11/2022

Baza Jiuquan Wind Power din China, o instalație uriașă cu o capacitate de 20 de gigawați, deține în prezent distincția de a fi cel mai mare astfel de parc.

China deține recordul pentru cel mai mare parc eolian din lume, însă acesta urmează să fie depășit… tot de China. Până în 2025, chinezii plănuiesc să construiască un parc eolian care ar putea alimenta peste 13 milioane de locuințe.

Al 14-lea plan cincinal pentru Chaozhou, din provincia chineză Guangdong, a fost lansat la mijlocul lunii octombrie, subliniind planurile ambițioase ale orașului pentru un proiect de 43,3 gigawați (GW) în strâmtoarea Taiwan.

Lucrările la proiect vor începe „înainte de 2025”. Acesta va depăși cel mai mare parc eolian din lume actual odată ce va fi terminat, potrivit oficialilor din provincia Guangdong.

Baza Jiuquan Wind Power din China, o instalație uriașă cu o capacitate de 20 de gigawați, deține în prezent distincția de a fi cel mai mare astfel de parc.

Vântul permite funcționarea 43-49% din an

Un oraș din provincia Fujian din apropiere a propus la începutul acestui an un proiect de 1 trilion de yuani (138 de miliarde de dolari) care includea 50 de gigawați de energie eoliană offshore.

Cu mai mult de 25% din capacitatea de energie eoliană a lumii, China ar putea deveni liderul mondial în energia eoliană, scrie Interesting Engineering.

Parcul de 10 kilometri lungime, care va avea mii de turbine eoliene puternice, va funcționa la o distranță cuprinsă între 75 și 185 de kilometri față de țărm.

Și datorită caracteristicilor topografice distinctive ale regiunii și locației cu vânt, aceste turbine vor putea funcționa între 43% și 49% din timp, adică 3.800-4.300 de ore în fiecare an.

Sursa foto: Wikimedia Commons/ landagent