Stiri

Ce deșeuri mai intră ilegal în România: zece tone de mobilier și aparatură electronică, întoarse în Ungaria

3
min
16/11/2022

Autorităţile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate, fiind înapoiate pe teritoriul maghiar.

Un automarfar în care erau zece tone de deşeuri din mobilier şi aparatură electronică a fost oprit la intrarea în ţară în vama Petea, informează, marţi, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei.

Documente lipsă

"În Punctul de Trecere a Frontierei Petea, judeţul Satu Mare, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean român, în vârstă de 36 de ani, din Giurgiu, conducând un automarfar înmatriculat în România.

Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, mobilier second-hand, aparatură electronică şi electrocasnică, de la o societate comercială din Germania având ca destinaţie o societate comercială din judeţul Iaşi.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transfer de deşeuri, a fost solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Gărzii de Mediu Satu Mare care au stabilit că bunurile transportate - în cantitate totală de 10.000 kg - nu pot intra pe teritoriul României întrucât nu există documente necesare importului de deşeuri", precizează sursa citată.

Sursa foto: PxHere