Stiri

Ce amploare are fenomenul arderii de cabluri: o tonă de cupru, găsită în casele a patru giurgiuveni

5
min
31/10/2022

Persoanele arestate preventiv sunt bănuite că ar fi incendiat deşeurile, pentru extragerea cuprului.

Patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 28 şi 46 de ani, din comuna Vărăşti, judeţul Giurgiu, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile pentru nerespectarea legislaţiei de mediu, după ce la domiciliile acestora a fost descoperită cantitatea de o tonă de cupru care ar proveni din activităţi infracţionale.

Arderi ilegale

"Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu cei ai Serviciului Criminalistic, Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi ai Secţiei de Poliţie Rurală Comana au desfăşurat, ieri, o acţiune, în comuna Vărăşti, judeţul Giurgiu, pentru punerea în executare a două mandate de percheziţie domiciliară, la locuinţele unor persoane bănuite de nerespectarea prevederilor legale în domeniul protecţiei mediului.

În urma efectuării percheziţiilor a fost indisponibilizată o tonă de deşeuri din cupru, cu privire la care există bănuiala că ar proveni din activităţi infracţionale, fiind ridicate, totodată, probe de sol, în vederea expertizării. În urma acestor acţiuni, patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 28 şi 46 de ani, din comuna Vărăşti, judeţul Giurgiu, au fost reţinuţi aseară, pentru 24 de ore, pentru nerespectarea legislaţiei de mediu, iar astăzi, instanţa de judecată a dispus măsura arestării preventive, pentru 30 de zile faţă de aceştia”, se arată într-un comunicat de presă, emis joi, de IPJ Giurgiu.

Persoanele arestate preventiv sunt bănuite că ar fi incendiat deşeurile, pentru extragerea cuprului.

În cauză este constituit un dosar penal, în care sunt continuate cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de incendierea oricărui tip de deşeu, substanţă sau obiect şi eliminarea deşeurilor în afara spaţiilor autorizate.

Sursa foto: Garda de Mediu