Solutii

Cauza principală a volumelor mari de deşeuri. Care sunt soluţiile

2
min
15/9/2023

Modul în care sunt concepute ambalajele pe care le folosim zi de zi este o cauză principală a volumelor mari de deşeuri, potrivit experţilor în reciclare.

Ambalajele ar trebui să fie realizate în aşa fel încât „să fie reutilizate cât mai mult posibil, lucru care nu prea se mai întâmplă”, potrivit lui Mihail Tănase, specialist în comunicare pentru proiectul Harta Reciclării, citat de Ziarul Financiar (ZF).

„Un exemplu foarte concret este cel al sticlelor, care din ambalaje returnabile au ajuns să fie ambalaje de unică folosinţă în multe cazuri. Reducerea consumului de ambalaje şi reutilizarea acestora sunt primii paşi pe care îi putem face în sensul reducerii cantităţii de deşeuri”, a spus Tănase, în cadrul videoconferinţei ZF/Raiffeisen Bank, „Soluţii pentru colectare şi reciclare”.

„Fiecare dintre noi ar trebui să înceapă să se gândească, în calitate de consumator, cum poate reduce cantitatea de deşeuri pe care o generează. Fie că trebuie să începem să evităm anumite tipuri de ambalaje, precum sticlele de apă, fie că încercăm să reutilizăm cât mai mult o parte din obiecte ca să nu cumpărăm altele sau să folosim ambalaje de unică folosinţă”, a adăugat acesta.

Foto: Freepik