Stiri

Un observator pentru lupi a fost amenajat în Parcul Natural Putna, Vrancea

3
min
5/1/2021

În zonă pot fi văzute specii precum urs brun, porc mistreț, căprioară, râs sau vulpe.

Un observator pentru lupi a fost amenajat în Parcul Natural Putna din Munții Vrancei, cu scopul de a atrage turiști sau profesioniști care își doresc să vadă și să fotografieze aceste carnivore, potrivit reprezentanților parcului, citați de Agerpres. "Observatorul a fost montat în această toamnă, dar trebuie să mai ducem acolo o sursă de încălzire, poate și câteva saltele în plus, deoarece observatorul e dotat cu două paturi pentru cei care doresc să rămână peste noapte. Ne dorim să punem acest observator și la dispoziția turiștilor și fotografilor interesați să fotografieze natura în sălbăticie. Ne gândim să facem un fel de pachet pentru cei care doresc să rămână peste noapte, mai ales că până acolo sunt circa 11 kilometri de mers pe jos. Până la destinație, avem posibilitatea, mai ales dacă este zăpadă, să interpretăm urmele pe cale le întâlnim, să vedem ce animal a trecut pe acolo. Iar dacă avem zăpadă, reușim să creăm şi acea imagine, de a simți cât mai aproape animalul sălbatic", a declarat directorul Parcului Natural Putna, Ion Militaru.

Pe lângă cele 10 -15 exemplare de lupi, care sunt în permanentă mișcare, în Parcul Natural Putna - cea mai mare arie protejată din Vrancea, pot fi văzuți urși bruni, porci mistreți, căprioare, râși sau vulpi. Rezervația este cunoscută și pentru flora sa, alcătuită din circa 650 de specii de plante.

Parcul Natural Putna se află la limita de graniță a județului Vrancea cu județul Covasna, pe teritoriile administrative ale comunelor Nistoreşti, Păuleşti, Soveja și Tulnici. În plus, în zonă pot fi făcute 17 trasee de dificultăți și distanțe diferite, de la 30 de minute până la 36 de ore.

Fotografii: Adrian Istrate