Stiri

Cât va cheltui Primăria Capitalei pentru planul pistelor de biciclete din Bucureşti - REACŢII

8
min
29/12/2022

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat joi, 29 decembrie, că a atribuit contractul pentru elaborarea unui „Master plan piste biciclete la nivelul Municipiului București”.

Edilul a anunţat că oferta prezentată de F.I.P. Consulting SRL a câştigat contractul, după deschiderea licitaţiei în octombrie, prin Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).

„Prin acest document strategic, vor fi stabilite direcțiile de dezvoltare a infrastructurii aferente utilizării bicicletei ca mod de transport alternativ urban și vor fi identificate traseele optime pentru realizarea unei rețele extinse de piste pentru a încuraja utilizarea bicicletei, concomitent cu crearea infrastructurii necesare”, a scris primarul pe Facebook.

Valoarea contractului este de 530.000 lei fără TVA, iar termenul de elaborare de 12 luni.

„În elaborarea Master planului, se vor avea în vedere atât aspecte de utilitate, cât și de turism. Astfel, rețeaua de piste pentru biciclete va trebui să fie conectată cu pistele deja existente sau în curs de execuție și să facă legătura între zonele rezidențiale și zonele principale de interes precum locuri de muncă, de educație, zone comerciale, instituții, dar și cu localitățile și platformele industriale limitrofe Capitalei”, a adăugat Nicuşor Dan.

„De asemenea, se va ține cont și de amplasarea zonelor de interes turistic, atât cele cunoscute, cât și cele cu potențial de dezvoltare, precum și de amplasarea zonelor de agrement și recreere. Masterplanul va cuprinde și valoarea investițiilor pentru implementarea viitoarei rețele extinse și va identifica posibile surse de finanțare”, a mai spus edilul.

Reacţii după ce Nicuşor Dan a anunţat cât va cheltui PMB pentru masterplanul pistelor de biciclete

Reacţiile nu au întârziat să apară după ce Primarul Capitalei a anunţat suma uriaşă destinată elaborării unui plan pentru piste de biciclete.

„Doamne fereste! 9.000 de euro pe lună timp de un an, ca să ce, să aflăm că Bucureştiul e un oraş plat şi că merită să bicicleşti în el?”, a spus un bărbat.

„Când v-am votat, eram aproape convinsă că postarea aceasta va veni în ziua doi de la alegeri, nu la trei ani după. Sper din suflet să nu fie un simplu praf în ochi și că vom avea rezultate cât de curând posibil”, a spus o femeie.

„Sunt extrem de utile în zonele limitrofe Capitalei, ar degaja traficul enorm. Vă rog, nu uitați de parcările 'park'n ride'. Sunt geniale, lumea şi-ar lăsa mașinile și, de acolo, hopa sus pe bicicletă. Şi asa se rezolvă cu traficul”, a adăugat o alta.

Sursa foto: Public Domain Pictures