Smart City

Bucureştenii vor putea consulta şi dezbate proiecte de interes public online

4
min
6/7/2023

Bucureştenii vor beneficia de o platformă digitală unde vor putea consulta şi dezbate proiecte de interes public, a anunţat primarul Capitalei, Nicuşor Dan.

Hub-ul de mobilitate şi management urban va facilita interacţiunea locuitorilor oraşului cu Primăria Muncipiului Bucureşti (PMB) şi va digitaliza activităţile instituţiei.

„În cadrul proiectului vor fi realizate, o platformă digitală de servicii publice în domeniul urbanismului, respectiv o platformă de date deschise în domeniul mobilității urbane”, a anunţat Nicuşor Dan pe pagina sa de Facebook.

Proiectul va fi finanţat prin PNRR, iar suma alocată este de 5,85 milioane de lei. Prin acesta, autorităţile îşi propun să aducă laolaltă informaţii, date şi planuri iniţiate şi derulate de PMB, primăriile de sector şi alte instituţii subordonate.

Mai mult, proiectul are ca obiective integrarea cu alte sisteme de planificare a mobilității și managementului transportului public, dar şi informarea și implicarea cetățenilor în procesul decizional la nivelul autorităților publice locale.

Colectarea și agregarea datelor în sisteme de date integrate și deschise pentru a ușura procesul decizional din domeniile management urban, urbanism și mobilitate urbană, sunt şi ele printre scopurile acestui proiect.

„Înființarea și operaționalizarea Hub-ului de mobilitate și management urban este primul pas către construirea Centrului de Urbanism București, entitate care să monitorizeze, să fundamenteze şi să coordoneze dezvoltarea urbană a Bucureștiului”, a spus primarul Capitalei.

Foto: Freepik