Solutii

Brașovul deschide Forumul Orașelor Verzi, un eveniment despre tranziție verde urbană

5
min
6/9/2022

Tranziţia verde este una dintre priorităţile Finlandei şi vrem să fim o ţară neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2035.

Forumul Oraşelor Verzi de la Braşov este un eveniment important deoarece urmăreşte să conştientizeze opinia publică în ce priveşte schimbările climatice şi încălzirea globală, a declarat luni, în deschiderea evenimentului, ambasadoarea Finlandei în România, Marjut Akola.

Ambasadoarea finlandeză în România, prezentă

"FOV este un eveniment foarte important deoarece conştientizează asupra schimbărilor climatice şi încălzirea globală. Am văzut vara aceasta valul de căldură ce a lovit Europa, am văzut o secetă serioasă, deci este un subiect foarte important de dezbatere. Este necesar să discutăm şi, de asemenea, să găsim soluţii pentru tranziţia verde.

Citește și: Seceta din Europa, cea mai gravă din ultimii 500 de ani, potrivit Comisiei Europene

Tranziţia verde este una dintre priorităţile Finlandei şi vrem să fim o ţară neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2035.

Pe noi ne preocupă, de asemenea, ca oraşele să devină smart şi ştiu că Braşovul, în mandatul primarului Allen Coliban, face această tranziţie verde", a afirmat diplomatul finlandez.

Citește și: Monitorizarea pădurilor, obiectiv strategic pentru Comisia Europeană. Cum arată noul cadru

În opinia sa, un oraş verde "înseamnă copaci, parcuri, dar şi eficienţă energetică", "un oraş fără maşini, cu autobuze electrice, biciclete şi scutere".

Ambasadoarea finlandeză se află la Braşov atât pentru a lua parte la lucrările Conferinţei de mediu a FOV, cât şi pentru a participa la inaugurarea Şcolii Româno-Finlandeze ERI Braşov.

Sursa foto: Facebook/ Forumul Orașelor Verzi