Stiri

Biden readuce SUA în Acordul Climatic

2
min
21/1/2021

Președintele SUA: Vom combate schimbările climatice aşa cum n-am mai făcut-o niciodată până acum

Printre primele decrete semnate de Joe Biden după ce a devenit președinte al Statelor Unite este și cel prin care va fi demarată procedura de revenire a Statelor Unite în Acordul de la Paris. „Cred că unele lucruri pe care le vom face vor fi îndrăznețe și vitale și nu e alt moment mai bun să începem decât astăzi. Voi începe prin a-mi respecta promisiunile făcute poporului american. Avem multe de făcut. Acestea sunt doar decrete prezidențiale, sunt importante, dar avem nevoie de legislație pentru multe dintre lucrurile pe care le vom face”, a declarat Joe Biden.  

Vom combate schimbările climatice aşa cum n-am mai făcut-o niciodată până acum”, a mai spus Joe Biden, anunțând revenirea Washingtonului în Acordul de la Paris. Preşedintele democrat promisese în campania electoralăcă va readuce SUA în acord din chiar prima zi în care va ajunge la Casa Albă.

Fostul preşedinte Donald Trump notificase ONU în privința intenţiei SUA de a părăsi acordul în 2019, decizie care a devenit oficială în noiembrie 2020.

Foto: CNN