Stiri

Bezos Earth Fund va dona 1 miliard de dolari pentru protejarea mediului, anunţă preşedintele Macron

3
min
9/11/2022

Fondul magnatului american încearcă să formeze o coaliţie cu ţările africane şi cu ţările europene.

Bezos Earth Fund - un fond creat de fondatorul Amazon, Jeff Bezos - a promis că va dona 1 miliard de dolari până în anul 2030 pentru a contribui la protejarea rezervelor de carbon şi a biodiversităţii, potrivit unui comunicat dat publicităţii de biroul de presă al preşedintelui francez Emmanuel Macron, informează Reuters.

Un miliard de dolari pentru protejarea mediului

Biroul de presă al Administraţiei Prezidenţiale Franceze a publicat acest comunicat luni, într-o perioadă în care preşedintele Macron a participat deja la o primă rundă de discuţii în cadrul Conferinţei ONU privind schimbările climatice (COP27), organizată în oraşul Sharm El-Sheikh din Egipt.

Potrivit aceluiaşi comunicat, Emmanuel Macron a mai spus că preşedinţii din Gabon şi din Rwanda şi-au exprimat interesul la summitul COP27 de a lua măsuri pentru protejarea pădurilor şi a rezervelor naturale de carbon.

Organizaţia filantropică înfiinţată de Jeff Bezos a promis deja că va dona 30% din fondul său de 10 miliarde de dolari pentru conservarea naturii, restaurarea şi transformarea sistemelor alimentare.

Fondul magnatului american încearcă să formeze o coaliţie cu ţările africane şi cu ţările europene, în marja summitului pentru climă organizat de ONU în acest an, cu scopul de a consolida eforturile depuse pentru reabilitarea terenurilor.

Sursa foto: Instagram/ Jeff Bezos