Solutii

Beko organizează Hack the Normal 2022 - hackathonul european pe teme de sustenabilitate

6
min
11/5/2022

‍La ediția din acest an sute de antreprenori, ingineri și dezvoltatori de top din Europa își vor uni forțele pentru a crea soluții pentru cele mai mari probleme de mediu.

Beko - lider al pieței europene de electrocasnice - organizează, în perioada 13-15 mai, hackathonul european pe teme de sustenabilitate Hack the Normal 2022.

La ediția din acest an sute de antreprenori, ingineri și dezvoltatori de top din Europa își vor uni forțele pentru a crea soluții pentru cele trei mari probleme de mediu urgente: schimbările climatice, managementul apei și economia circulară.

Evenimentul va debuta vineri, 13 mai, cu un mesaj de bun-venit din partea CEO-ului Arçelik, Hakan Bulgurlu, urmat de o serie de sesiuni inspiraționale. România va găzdui primul panel al dimineții - „Importanța producției responsabile în lanțul valoric” - care va fi transmis live de la fabrica Arctic din Ulmi, prima unitate de producție Industry 4.0 din România și una dintre cele mai moderne din lume.

Citește și: ANALIZĂ 2022, un an aflat în umbra riscurilor climatice

Discuția va fi moderată de Gabriel Eremia, Director Marketing & Product Management Arctic, căruia i se vor alătura Ümit Gülbay – Factory Director Ulmi Washing Machine Plant, Victor Spiță – Industry X Manufacturing & Operations Lead Eastern Europe în cadrul Accenture și Alexandru Laibăr – Director Executiv al Coaliției pentru Economie Circulară.

Aceștia vor oferi informații și exemple de bune practici legate de construirea unui lanț valoric sustenabil.

Citește și: Comisia Europeană cere României penalități de peste 33.000 €/zi pentru că nu a închis gropile ilegale de gunoi

De asemenea, vor fi aduse în prim-plan și cele mai inovatoare procese tehnologice care au făcut din fabrica Arctic din Ulmi un punct de referință în materie de sustenabilitate. Importanța digitalizării pentru economia circulară, ce înseamnă un lanț de aprovizionare responsabil și cum se poate realiza optimizarea raportului producție-deșeuri se numără printre subiectele care vor fi dezbătute.

Panelul va avea loc vineri, 13 mai, între 12:40 – 13:20 (ora României) și poate fi urmărit accesând link-ul de mai jos (este necesară înregistrarea în platformă):

https://hopin.com/events/hackthenormal-2022