CSR

BAT celebreaza recunoasterea companiei in doua clasamente globale de sustenabilitate

7
min
19/12/2022

Actiunile BAT in directia sustenabilitatii au fost recunoscute de doua clasamente globale de sustenabilitate, CDP si DJSI

BAT a primit calificativul „A” in evaluarea CDP privind schimbarile climatice, fiind una dintre cele peste 18.700 de companii participante in acest an. Acest calificativ plaseaza BAT in primele 2% dintre companiile evaluate de CDP.

Aceste evaluari analizeaza abordarea, deschiderea si performanta companiilor cu privire la aspectele cheie de mediu, inclusiv raportarea transparenta, stabilirea de obiective ambitioase si obtinerea unor rezultate sustinute.

Abordarea schimbarilor climatice este una dintre prioritatile de top ale BAT, iar compania a publicat la inceputul acestui an Planul de tranzitie privind reducerea emisiilor de carbon, stabilind astfel o foaie de parcurs ambitioasa pentru atingerea obiectivelor Net Zero.

BAT este, de asemenea, inclus in Dow Jones Sustainability Indices (DJSI) pentru al 21-lea an consecutiv, ceea ce reflecta angajamentul BAT de lunga durata fata de obiectivele de protejare a mediului, societate si guvernanta (ESG). Compania a obtinut un scor de 100% in sase domenii – raportarea fata de mediu, dezvoltarea capitalului uman, eco-eficienta operationala, managementul lantului de aprovizionare, raportare sociala si materialitate^. BAT este singura companie din industria sa care este inclusa in DJSI World Index. Mai putin de 3% din toate companiile evaluate de S&P Global au fost recunoscute in 2022 in raportul DJSI World Index.

Mike Nightingale, Director de sustenabilitate in cadrul BAT, a spus:

„Ne bucuram ca eforturile noastre continue de a pune sustenabilitatea pe primul loc in tot ceea ce facem au fost recunoscute de CDP si DJSI. Aceasta realizare este rezultatul eforturilor semnificative depuse de colegii nostri si de furnizorii BAT din intreaga lume de a genera in mod continuu imbunatatiri in ceea ce priveste sustenabilitatea fiecarui aspect al afacerii noastre, de la utilizarea energiei pana la designul ambalajelor.

Suntem mandri de recunoasterile in domeniul sustenabilitatii obtinute prin eforturile noastre de a construi un viitor mai bun (A Better Tomorrow). Continuam sa ne indeplinim obiectivele ambitioase de reducere a impactului afacerii asupra mediului si societatii, precum si de reducere a impactului asupra sanatatii.”

BAT primeste recunoasteri in mod constant pentru performanta sa in sustenabilitate:

·       in 2022, BAT a fost numit lider in domeniul lider in domeniul protejarii mediului de catre Financial Times pentru succesul avut in reducerea intensitatii emisiilor pe o perioada sustinuta;

·       Compania a primit, de asemenea, cea mai inalta distinctie in S&P Global Sustainability Yearbook 2022;

·       BAT a obtinut Certificarea Alliance for Water Stewardship pentru cea mai mare unitate de productie din SUA