Stiri

Bihor: Peste 22 de tone de deşeuri, oprite la frontieră şi returnate în Italia

2
min
21/11/2022

Șoferul automarfarului controlat de Poliția de Frontieră din Borș nu a prezentat documentaţia necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse.

Peste 22 de tone de deşeuri constând în materiale plastice şi cauciuc au fost oprite în Punctul de Trecere a Frontierei Borş II şi returnate în Italia, a informat vineri Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea.

Peste 22 de tone de deşeuri, oprite la frontieră

Potrivit ITPF Oradea, poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Borş II au efectuat, în ultimele 24 de ore, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar condus de către un cetăţean român.

Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, materiale plastice şi cauciuc, de la o societate comercială din Italia pentru o firmă din România.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului Judeţean Bihor din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul era încărcat cu 22.790 kg de deşeuri materiale plastice şi cauciuc, pentru care şoferul nu a prezentat documentaţia necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse.

Sursa foto: Poliția de Frontieră