Solutii

Banca Transilvania emite primul card bancar prietenos cu mediul

4
min
17/8/2021

Primul card din Romania prietenos cu mediul este cardul de debit Visa Classic, emis de BT si produs de IDEMIA.

Banca Transilvania are de acum înainte în portofoliu carduri prietenoase cu mediul, realizate din plastic reciclat și elemente biodegradabile. Primul card eco-friendly din Romania este cardul de debit BT Visa Classic, realizat în colaborare cu IDEMIA, lider global în identitate augmentată și în industria tehnologiilor inovatoare de plăți. Într-o primă etapă vor fi emise în această versiune cardurile noi, iar ulterior vor fi și cele reemise ca urmare a expirării cardului. Noua variantă pastrează toate funcționalitățile cardului existent – de la acces la contul curent în lei, la plăți contactless, informează Banca Transilvania.

Banca Transilvania a început cu Visa Classic transformarea portofoliului de carduri pentru că este cel mai întâlnit card în rândul clienților săi, cu peste 2,9 milioane de carduri în circulație. Transformarea acestui portofoliu iî unul eco-friendly înseamnă reducerea amprentei de carbon cu 36%. Tot pentru protejarea mediului și reducerea consumului, BT va inlocui cardurile existente cu variante din plastic reciclat pe masura expirării, și nu înainte de acest moment.

Banca si-a propus ca până în anul 2022 toate cardurile emise să fie eco-friendly, astfel încât până in 2025 aproape intregul portofoliul de carduri BT să fie din plastic reciclat și elemente biodegradabile. De asemenea, banca va continua să încurajeze folosirea cardurilor digitale prin BT Pay și alte instrumente alternative de plată. În prezent, 1 din 2 carduri BT sunt inclusiv în format digital, iar trendul este în creștere.

“Ne bucurăm să marcăm o nouă premieră pe piață. Prin transformarea cardurilor într-o versiune prietenoasă cu mediul contribuim la reducerea impactului negativ asupra acestuia. Infrastructura și obiceiurile de plată nu permit deocamdată să avem doar carduri digitale, însă ne bucurăm să avem la Banca Transilvania suportul fizic într-o formă eco-friendly, în perioada de tranziție spre un mediu 100% digital. Este un pas esențial pentru noi, ca lider al pieței cardurilor, în susținerea implementării economiei circulare, pornind de la cel mai mare portofoliu de carduri, Visa Classic”, declara Oana Ilas. Director Executiv Retail Products Management & Development, Banca Transilvania.

IDEMIA este mandră că este un partener pe termen lung al Bancii Transilvania și ca îi sustine obiectivele de sustenabilitate cu soluțiile noastre GREENPAY, oferind noi produse și servicii mai ecologice, în conformitate cu cererea în creștere a consumatorilor pentru astfel de produse. Migrarea către plasticul reciclat reduce risipa de plastic, economisește energie, limitează consumul de petrol și reduce emisiile de gaze cu efect de seră, pentru a contribui la atenuarea încălzirii globale și la reducerea poluării aerului, care este una dintre cele mai presante probleme ale lumii noastre moderne”, afirmă Tomas Kovarik, vicepresedinte CEE & CIS, Financial Institutions, IDEMIA.

Solutiile GREENPAY ale IDEMIA permit folosirea responsabilă a resurselor și vizează reducerea utilizării plasticului din PVC la fabricarea cardurilor, minimizând impactul asupra mediului și poluarea.

Prin banking la distanță pentru persoane fizice și companii, Banca Transilvania oferă o serie alternative de green payments, prin care contribuie la incluziunea financiară a românilor și la scăderea amprentei de carbon. Cele mai multe sunt în aplicațiile BT Pay, NeoBT și BT Visual Help, și anume: accesul la cardurile digitale înainte de a fi primite fizic (BT Pay); deschidere de cont curent online și emitere de card online (NeoBT), cu semnatură digitală; obținerea extraselor de cont în format electronic; primirea prin SMS a PIN-urilor/codurilor de activare a cardurilor etc.

BT este liderul pieței cardurilor din Romania, cu o cota de piață de aproximativ 23%.