Stiri

Autocamion cu peste 21 de tone de deşeuri metalice din Bulgaria, cu destinația Germania, oprit de polițiștii de frontieră din Giurgiu

4
min
25/8/2022

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transport, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat comisarilor Gărzii de Mediu Giurgiu. 

Un autocamion cu peste 21 de tone de deşeuri metalice, încărcate în Bulgaria cu destinaţia Germania, a fost oprit la PTF Giurgiu din cauza documentelor de transfer transfrontalier incomplete, relatează Agerpres.

„Poliţiştii de frontieră (…) au oprit pentru control, pe sensul de intrare în ţară, un ansamblu rutier condus de un cetăţean bulgar, în vârstă de 68 de ani. Şoferul transporta, conform documentelor prezentate, deşeuri metalice, încărcate din Bulgaria ce erau destinate unei societăţi din Germania.

Citește și: FOTO Parcul Regele Mihai, afectat de secetă, abandonat de Primăria Capitalei

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transport, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat comisarilor Gărzii de Mediu Giurgiu. 

Astfel, în cadrul verificărilor, a fost stabilit faptul că în mijlocul de transport se află cantitatea de 21.795 kilograme deşeuri metalice, iar documentele de transfer sunt incomplete, nefiind astfel respectate prevederile legale în vigoare”, se arată într-un comunicat de presă transmis duminică de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu.

Citește și: Pentru cele peste 15.000 de PET-uri și doze de aluminiu colectate de participanții la Electric Castle, Lidl România donează 200.000 de lei pentru renovarea castelului Bánffy din Bonțida

Ca urmare a celor constatate, autorităţile de frontieră nu au permis accesul mijlocului de transport pe teritoriul României, deşeurile fiind returnate societăţii expeditoare.

Sursa foto: IPTF Giurgiu