Smart City

Bucureştenii pot vedea de acum unde se află autobuzul sau tramvaiul

3
min
6/7/2023

Noutate pentru Bucureşti, în Google Maps.

Bucureştenii care folosesc mijloacele de transport în comun din Capitală pot vedea exact unde se află pe traseu autobuzul, tramvaiul sau troleibuzul cu care urmează să se deplaseze.

Noutatea a fost posibilă cu ajutorul aplicaţiei Google Maps, care a lansat această opţiune săptămâna trecută.

„Aplicația calculează cea mai bună rută pe care o pot alege călătorii până la destinația finală, incluzând în variante metroul și/sau trenul. Intermodalitatea este atât un element de noutate, cât și un mare avantaj pentru pasageri, care își pot alege sau schimba traseul în funcție de timpii de așteptare. Aplicația este disponibila pe majoritatea telefoanelor mobile, fiind foarte ușor accesibilă de către utilizatori”, a scris Primarul Municipiului Bucureşti, Nicuşor Dan, pe pagina sa de Facebook.

Datele de localizare de pe GPS-ul mijloacelor de transport în comun din regiunea Bucureşti-Ilfov sunt transmise în timp real către Google, iar orice utilizator al aplicației Maps le poate accesa, a adăugat edilul.

„Astfel, ne aliniem marilor Capitale europene în privința informării călătorilor care folosesc mijloacele de transport în comun. Cu aceeași aplicație, călătorii se pot ghida în oricare din marile orașe din Europa”, a mai spus primarul cu privire la parteneriatul dintre Google, Societatea de Transport Bucureşti (STB) şi Transport Public București–Ilfov (TPBI).

Foto: Nicuşor Dan/Facebook