Stiri

Apele Române: ”Rezerva de apă e în scădere, dar suficientă pentru toți beneficiarii care se alimentează centralizat” 

5
min
25/7/2022

În principalele 40 de lacuri, avem disponibil astăzi un volum de apă de 3,35 miliarde de mc de apă, iar coeficientul de umplere este de 77,36%.

Administrația Națională „Apele Române” face apel la populație la folosirea rațională a resurselor de apă, pentru ca acestea să fie suficiente pentru toți beneficiarii, precizează compania într-un comunicat de presă.

”Echipele Administrației Naționale ”Apele Române” (ANAR) monitorizează și gestionează volumele de apă din principalele lacuri de acumulare astfel încât acestea asigură la această oră necesarul de apă brut pentru toți beneficiarii care se alimentează în regim centralizat din sursa de apă de suprafață.

Citește și: ANALIZĂ De ce istoria nu se repetă și când vine vorba de climă?

În principalele 40 de lacuri, avem disponibil astăzi un volum de apă de 3,35 miliarde de mc de apă, iar coeficientul de umplere este de 77,36%, în scădere față de perioada anterioară”, se rată în comunicat.

Debitele Dunării în secțiunea Baziaș vor ajunge până la valoarea de 2150 mc/s, situându-se sub media multianuală a lunii iulie (5350 mc/s) și cu un aport scăzut al debitele afluente medii lunare în lacurile interioare ale României, anunță Apele Române.

Citește și: ANALIZĂ Soarele invizibil de pe acoperiș

Pe toată perioada intervalului de prognoză, pe tot sectorul aval de Porţile de Fier, debitele vor fi în scădere.

”Estimăm că, la sfârșitul lunii iulie, în cele 40 principale lacuri de acumulare cu rol important în alimentarea cu apă pentru populație, industrii și producția de energie electrică pentru Sistemul Energetic Național, vom menține un coeficient de umplere de peste 70%.

Sursa foto: Flickr