Stiri

Animalele din Australia sunt expuse unui risc crescut pe măsură ce mediul se deteriorează

5
min
1/8/2022

Raportul anunță că temperaturile în creștere, tendințele schimbării incendiilor și precipitațiilor, creșterea nivelului mării și acidificarea oceanelor au efecte semnificative care vor persista.

Un raport de mediu arată că animalele din Australia au cele mai grave rate de declin în comparație cu animalele din cele mai bogate țări din lume, aici înregistrându-se cea mai mare pierdere de specii de mamifere dintre toate continentele.

Unele animale, cum ar fi șopârla cu coadă albastră, sunt acum cunoscute a exista doar în captivitate, în timp ce șobolanul de stâncă și liliacul „vulpe zburătoare” din Insula Crăciunului se numără printre mamiferele considerate cel mai expuse riscului de dispariție în următorii 20 de ani, în mare parte din cauza speciilor de prădători introduse.

Citește și: ANALIZĂ De ce istoria nu se repetă și când vine vorba de climă?

Raportul, care vine după ce seceta, incendiile de vegetație și inundațiile au devastat Australia în ultimii cinci ani, a spus că temperaturile în creștere, tendințele schimbării incendiilor și precipitațiilor, creșterea nivelului mării și acidificarea oceanelor au toate efecte semnificative care vor persista, informează Reuters.

Citește și: ANALIZĂ Soarele invizibil de pe acoperiș

„Raportul privind starea mediului este un document șocant, el spune o poveste de criză și declin în ceea ce privește mediul Australiei”, a declarat ministrul Mediului, Tanya Plibersek, adăugând că noul guvern laburist va face din mediu o prioritate.

Vor fi create noi parcuri naționale și zone marine protejate, a spus ea, pentru a îndeplini obiectivul de a proteja 30% din apele terestre și oceanice ale Australiei până în 2030.

Sursa foto: Rawpixel