Solutii

Angajaţi ai Direcţiei de Mediu din Primăria Capitalei, la cursuri de arboricultură, în baza unui parteneriat cu Platforma de Mediu

6
min
6/6/2022

Cursul are ca scop dobândirea abilităţilor de bază în lucrările de îngrijire a arborilor din mediul urban.

Direcţia de Mediu a Primăriei Generale Bucureşti a încheiat un parteneriat cu Platforma de Mediu pentru Bucureşti, iar doi angajaţi ai Direcţiei de Mediu au participat, pe baza unor burse oferite de Platforma de Mediu, la un curs de perfecţionare a abilităţilor de toaletare a arborilor, organizat de Asociaţia Peisagiştilor din România.

Cursul are ca scop dobândirea abilităţilor de bază în lucrările de îngrijire a arborilor din mediul urban: inventariere, evaluare, gestionare şi monitorizare, îmbunătăţirea abilităţilor celor de la spaţii verzi fiind necesară n contextul în care statisticile alară că în Bucureşti sunt mai multe maşini decât copaci.

”Platforma de Mediu pentru Bucureşti şi Direcţia de Mediu a Primăriei Generale Bucureşti au demarat colaborarea pentru o mai bună gestionare a spaţiilor verzi, în cadrul celui dintâi parteneriat între acest program al Fundaţiei Comunitare Bucureşti şi o autoritate locală din Capitală.

Citește și: Uniunea Europeană nu și-a îndeplinit obiectivul de a cheltui 20% din buget pentru schimbări climatice

Ca prim pas, doi angajaţi ai Direcţiei de Mediu au participat, pe baza unor burse oferite de Platforma de Mediu, la un curs de perfecţionare a abilităţilor de toaletare a arborilor”, transmite, joi, printr-un comunicat de presă, Primăria Capitalei. 

Cursul de arboricultură este organizat de Asociaţia Peisagiştilor din România şi are ca scop dobândirea abilităţilor de bază în lucrările de îngrijire a arborilor din mediul urban: inventariere, evaluare, gestionare şi monitorizare. 

Citește și: Garda de Mediu: ”Sinteştiul nu se vindecă, e dependent de incendieri ilegale, de cauciucuri și cabluri arse”

Potrivit directorului executiv al Fundaţiei Comunitare Bucureşti, Alina Kasprovschi, în Capitală sunt mai multe autovehicule decât arbori. 

”În 2020, în Capitală, existau aproximativ 1.840.000 autovehicule, faţă de doar 1.717.339 arbori, inventariaţi la ultimul Cadastru Verde din 2011. Se poate estima o medie de 0,88 arbori pentru un bucureştean, în condiţiile în care Uniunea Europeană recomandă 3 arbori pentru fiecare locuitor.

Abordarea noastră este ca, în cadrul Platformei de Mediu, pornind de la problema identificată, să găsim soluţii concrete şi să le implementăm într-un exerciţiu de colaborare la care participă autorităţi, societate civilă, experţi şi companii”, a declarat Alina Kasprovschi.

Sursa foto: Pixnio