Solutii

Două antreprenoare românce produc agregate pentru asfalt din deşeuri

2
min
6/7/2023

Cele două femei de afaceri spun că au găsit o soluţie pentru eliminarea gropilor de gunoi.

Două antreprenoare românce au investit recent cinci milioane de euro din fonduri proprii într-o unitate de colectare şi reciclare a 10 tipuri de deşeuri, în Crevedia, Dâmboviţa.

Unitatea deţinută de Luminiţa Teodorescu şi Mihaela Neagu a început deja colectarea şi reciclarea, având o capacitate de colectare de peste 30.000 de tone de deşeuri pe lună. Capacitatea de reciclare este de până la 120 de tone de deşeuri pe oră, potrivit economica.net.

Europe Waste Management colectează 10 tipuri de deşeuri din toată ţara, precum deşeuri din construcții, deşeuri industriale, alimentare, electrice şi electronice, dar şi hârtie și carton, textile, sticlă, lemn.

Conform sursei citate, unitatea de la Crevedia poate elimina total depozitarea şi incinerarea deşeurilor, antreprenoarele dorind să contribuie la „eliminarea gropilor de gunoi”.

„Îngroparea deșeurilor ce provin din demolări și construcții reprezintă o problemă majoră în România, motiv pentru care am adus soluția reciclării acestor deșeuri. Prin reciclarea lor, ca produse finite putem obține: agregate pentru covoare asfaltice, structuri de umpleri, produse de absorbție”, a spus Teodorescu.

Foto: Freepik