Stiri

Agenția de Mediu de la Chișinău înștiințează marii agenți economici să reducă emisiile în atmosferă

3
min
5/1/2023

S-a solicitat agenților economici care sunt dotați cu laboratoare de monitorizare a aerului, să treacă la prelevarea probelor zilnică, în special noapte.

Ministerul Mediului din Republica Moldova atrage atenția agenților economici care sunt cei mai mari poluatori că sunt obligați să treacă la un regim redus de lucru pentru a diminua poluarea, mai cu seamă, în orele de vârf, în cazul condițiilor meteorologice nefavorabile. Se întâmplă în condițiile nivelului sporit de poluare în aerul din Chișinău, explică agora.md.

Agenția amenință cu „tragerea la răspundere”

CET, fabrica de sticlă, uzinele de ciment, fabricile de producere a materialelor de construcție, sunt atenționate că trebuie să se supună prescripțiilor Agenției de Mediu și să contribuie la reducerea poluării, în special cu PM10, având semnate acorduri de participare la diminuarea poluării aerului atmosferic.

În acest sens, Agenția de Mediu a expediat notificări în adresa agenților economici, care produc emisii în atmosferă, în vederea trecerii la alt regim de lucru, ținând cont de condițiile climaterice mai puțin specifice pentru perioada respectivă a anului.

S-a solicitat  agenților economici care sunt dotați cu laboratoare de monitorizare a aerului, să treacă la prelevarea probelor zilnică, în special noapte.

Agenția de Mediu informează că împreună cu laboratorul de referință, de asemenea,  monitorizează calitatea aerului continu.

Mai mult, se menționează că începând cu 3 ianuarie curent, Inspectoratul pentru Protecția Mediului efectuează verificări pentru identificarea companiilor care în procesul de încălzire a amplasamentelor ard pneuri, uleiuri uzate sau deșeuri de plastic, în vederea atragerii la răspundere.

Sursa foto: PxHere