Life Style

Activiști de mediu care să te inspire în 2021

4
min
7/1/2021

Dacă vrei să-ți începi anul cu o doză de optimism, urmărește-i online pe acești activiști din toată lumea.

Știrile despre mediu pot fi deseori copleșitoare, în special din cauză că veștile proaste sunt mai multe decât cele bune. Pentru astfel de momente, în care avem nevoie de puțină speranță, CNN a realizat un top cu câțiva activiști de mediu ale căror inițiative să te inspire.

Pablo Garcia Borboroglu

Ca fondator la Societății Globale pentru Pinguini, Argentine Pablo Garcia Borboroglu a ajutat milioane de vietăți marine din emisfera sudică, de pe 13 milioane de hectare de coastă. În plus, el formează o nouă generație de studenți care se vor ocupa de protejarea pinguinilor.

Charlie Burrell și Isabella Tree

Cei doi au redat înapoi naturii proprietatea de 1.400 de hectare din Sussex, Anglia. În ultimii 20 de ani, și-au făcut apariția specii care nu fuseseră văzute până atunci în acea zonă.

Beth Neale

Filmările pe care Beth Neale le-a realizat cu bancurile de sardine din Africa de Sud, în 2020, au atras atenția asupra faptului că doar 8% din zonele marine ale lumii sunt protejate. „Văzând frumusețea lumii acvatice, oamenii încep să înțeleagă cât de conectat e totul. Când vezi ceva atât de frumos, o să vrei să-l protejezi”, a spus ea. Pescuitul excesiv nu afectează doar bancurile de sardine, ci și pești mai mari, precum rechinii, care se hrănesc cu acestea.

Valerie Akuredusenge

În cei șase ani de când face educație de mediu prin ONG-ul său Conservation Heritage-Turambe, Valerie Akuredusenge a făcut o generație de copii să viseze că vor să devină conservatori ai naturii. I-a învățat despre animalele din toată lumea, dar în special despre gorila de munte, care locuiește în apropiere de Parcul Național Vulcani, Rwanda, unde au loc lecțiile. Valerie chiar i-a dus pe copii în vizită, să admire animalele în mediul lor.

Arun Krishnamurthy

Arun și-a dat demisia de la Google și și-a asumat misiunea de a curăța lacurile și iazurile din India – aproximativ 70% din suprafețele de apă din această țară sunt poluate. În 13 ani, ONG-ul acestuia - Environmentalist Foundation of India – a curățat, cu ajutorul voluntarilor, peste 100 de lacuri.

Emily Penn

Emily Penn era deja marinar de succes când a decis să-și dedice timpul problemei plasticului din oceane. A co-fondat eXXpedition și a pornit, cu un echipaj exclusiv feminin, într-o misiune de mai mulți ani, prin cinci dintre cele mai mari oceane ale lumii. Acestea sunt locații în care se colectează plasticul oceanic, iar echipajul a colectat și a studiat apa pe măsură ce a înaintat.

João Campos-Silva

Peștele arapaima, care poate ajunge la trei metri lungime și 200 de kilograme, a fost aproape de extincție în statul Amazonas, Brazilia, din cauza pescuitului excesiv. João Campos-Silva a dezvoltat și a implementat un program la firul ierbii prin care, în 10 ani, nu doar că a salvat specia de pe această listă, dar populația a crescut de patru ori. Acum, pescarii din sate pescuiesc sustenabil.