Smart City

Vânzarea abonamentelor STB înregistrează o creştere de aproape 17%

3
min
9/1/2024

Tot mai mulţi bucureşteni îşi lasă maşinile acasă. Viceprimarul Capitalei crede că motivul este faptul că transportul în comun este acum „modern”, „digital” şi „accesibil”.

Peste 1,7 milioane de abonamente au fost vândute de Societatea de Transport Bucureşti (STB SA) în perioada ianuarie-septembrie 2023.

Creşterea numărului de bucureşteni care au plătit pentru serviciile de transport în comun este de aproape 17%, potrivit autorităţilor Capitalei.

„Tot mai mulți bucureșteni aleg transportul public! În primele nouă luni ale acestui an s-au vândut 1.767.369 abonamente, cu 251.688 mai mulți abonați față de aceeași perioadă a anului trecut. O creștere de 16,61%!”, a spus Stelian Bujduveanu, viceprimarul Municipiului Bucureşti.

„O veste și mai bună legată de cifrele STB, în primele nouă luni ale anului, este legată de scăderea numărului de amenzi date pentru neplata călătoriei. Digitalizarea plăților și noile funcționalități din aplicațiile STB (InfoTB și YouthTB) au dat rezultate și gradul de conformare a crescut. Veniturile din activitățile de control au scăzut cu 26,40%, fiind aplicate astfel mai puține amenzi călătorilor”, a adăugat acesta pe pagina sa de Facebook.

În mai 2021, Primăria Capitalei a semnat un contract în valoare de 170 de milioane de euro prin fonduri europene nerambursabile, pentru 100 de tramvaie noi.

Până în luna iulie 2024, toate cele 100 de tramvaie Astra Imperio Metropolitan ar trebui să intre în circulaţie.

Anul acesta, în august, a intrat în circulaţie tramvaiul cu numărul 50 pe linia 1, iar pe linia 10 au fost puse în circulaţie toate cele 12 tramvaie între lunile mai şi iulie. Şi linia 32 a început să beneficieze de tramvaie noi începând cu luna iulie,

Pe linia 32 au început să circule tramvaie noi de pe data de 26 iulie 2023.

Foto: Stelian Bujduveanu/Facebook