Stiri

4.730 de kilograme de deşeuri din fier, oprită la frontieră

3
min
11/11/2022

Şoferii transportau, conform documentelor prezentate, deşeuri de fier, încărcate din Bulgaria şi erau destinate unor societăţi din România.

Cantitatea de 4.730 de kilograme de deşeuri din fier, adusă din Bulgaria pentru societăţi comerciale din România, a fost oprită de poliţiştii de frontieră giurgiuveni la intrarea în ţară pentru că transportatorii nu deţineau documente legale de transport transfrontalier.

Deşeuri din fier, oprite la frontieră

"Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au oprit pentru control, pe sensul de intrare în România, două mijloace de transport conduse de doi cetăţeni bulgari, cu vârste de 44, respectiv 64 de ani. Şoferii transportau, conform documentelor prezentate, deşeuri de fier, încărcate din Bulgaria şi erau destinate unor societăţi din România.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestor transporturi, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat comisarilor Gărzii de Mediu Giurgi", se arată într-un comunicat de presă, transmis joi de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Giurgiu.

În cadrul verificărilor a fost stabilit faptul că în mijloacele de transport se află cantitatea totală de 4.730 kilograme deşeuri din fier, iar la verificarea documentelor de transfer, autorităţile au constatat faptul că niciun transport nu respecta prevederile art.5 din H.G. nr.788/2007.

În consecinţă, autorităţile competente nu au permis accesul mijloacelor de transport pe teritoriul României, deşeurile fiind returnate societăţilor expeditoare.

Sursa foto: PxHere