Stiri

25 de mașini electrice la startul competiției Transylvania Classic

3
min
19/8/2020

Număr record de echipaje la prima competiție de regularitate din România dedicată mașinilor electrice.

25 de echipaje vor participa la Transylvania Classic, din județul Sibiu, un număr record față de anii trecuți, când au concurat cinci, în 2018 și 2019. Între 20 și 22 august, va avea loc, în județul Sibiu, Transylvania Classic, prima competiție de regularitate din România dedicată mașinilor electrice.

După ce în 2018 și 2019 au fost la start câte cinci echipaje cu modele BMW i3, Nissan Leaf și Renault Zoe, în 2020 vor fi la start 25 de echipaje –  piloți, jurnaliști, membri ai Asociației pentru Electromobilitate – AERO și vedete, cu modele electrice disponibile pe piața din România.

Transylvania Classic devine astfel o platformă importantă de promovare a mobilității electrice, punând accent pe caracterul versatil al acestor modele atât în ceea ce privește exploatarea urbană, cât și extra-urbană, dar și pe o mobilitate cu zero emisii de noxe. Și tocmai de aceea, ediția din acest an se desfășoară sub motto-ul #unraliucaovacanta, tocmai pentru a scoate în evidență caracterul practic al acestor vehicule”, au transmis organizatorii. Echipajele vor concura cu modele ale mărcilor BMW, Jaguar, KIA, MINI Opel, Peugeot, Porsche, Renault, Tesla și Volkswagen.

Competiția din 2020 se desfășoară în memoria jurnalistului George Botezatu, câștigătorul primei ediții, iar echipajele participante se vor lupta pentru un trofeu special care-i poartă numele.

Traseul competiției dedicat vehiculelor istorice şi electrice are 400 kilometri şi îi va purta pe concurenți prin județul Sibiu, punctele de atracție principale fiind Biertan, Păltiniș, Poiana Sibiului şi, desigur, celebrul Transfăgărășan. Printre partenerii ediției din acest an se numără și Asociația pentru Electromobilitate – AERO, care a luat naștere în 2019 din dorința pasionaților de mașini electrice de a contribui la accelerarea tranziției de la motoare termice spre motoare electrice, pentru orice mijloc de locomoție. „Suntem deja o asociație națională și avem membrii din toate regiunile țării. Mă bucur că suntem reprezentați de peste 10 echipaje la start și cred că este încă un mod de a promova vehiculele electrice, mai ales că și noi am început construcția unei rețele de încărcare cu acoperire națională, pentru a închide treptat golurile din teritoriu care pot reprezenta provocări în adoptarea electromobilității la nivel local”, a spus Tudor Roșca, reprezentantul Asociației pentru Electromobilitate – AERO.

Foto: Automarket