Stiri

Măsurile verzi adoptate de Guvern. Obligaţii pentru blocuri şi ajutoare pentru afaceri

3
min
6/7/2023

Noile blocuri de locuinţe vor avea prize de încărcare a maşinilor electrice, potrivit unei ordonanţe de urgenţă adoptate de guvern, prin care dezvoltatorii imobiliari vor fi obligaţi să le instaleze.

Şi proprietarii clădirilor vechi vor avea această obligaţie, dacă vor face renovări semnificative, potrivit România Actualităţi.

Montarea acestor prize la locurile de parcare este una dintre condiţiile cerute de Comisia Europeană pentru ca România să primească cererea de plată numărul 2 din PNRR, în valoare de 3,2 miliarde de euro.

Tot în şedinţa de guvern de miercuri, 15 martie, Executivul a adoptat un act normativ care instituie o schemă de ajutor financiar în valoare de aproximativ 26 de milioane de euro pentru întreprinderile mici şi mijlocii, dar şi pentru marile companii, în vederea construirii de instalații de reciclare a deșeurilor.

O altă prevedere a ordonanței se referă la scoaterea din funcțiune, începând cu iunie 2023, a grupurilor energetice Turceni și Rovinari și conservarea lor pentru trei ani. Cele două grupuri energetice vor fi reutilizate la nevoie.

Foto: Freepik