Stiri

Virgil Popescu: România este interesată să activeze în cadrul The World Green Economy Organization

3
min
17/1/2023

Ministrul român al energiei a avut o întâlnire cu AbdulRahim Sultan, directorul general al The World Green Economy Organization (WGEO).

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, anunţă că i-a transmis directorului general al The World Green Economy Organization, Abdul Rahim Sultan, că România este interesată să activeze în cadrul organizaţiei, pentru a accelera procesul de trecere la o economie verde şi sustenabilă.

WGEO sprijină un model de dezvoltare ecologic

„Astăzi am avut o întâlnire de lucru cu AbdulRahim Sultan, directorul general al The World Green Economy Organization (WGEO). În urma discuţiilor am transmis că România este interesată să activeze în cadrul acestei organizaţii pentru a accelera procesul ţării noastre de trecere la o economie verde şi sustenabilă", a scris ministrul, duminică, pe pagina sa de Facebook.

El a subliniat că a fost adoptată deja Strategia naţională privind economia circulară, iar modernizarea şi inovarea modului în care producem şi consumăm energia în economie reprezintă o preocupare actuală şi necesară.

Poți să citești și: Apa de la Hidroelectrica și nisipul din deșertul Emiratelor Arabe Unite vor produce energie regenerabilă

„WGEO sprijină acţiunile globale de aplicare a unui model de dezvoltare ecologic, cu emisii reduse de carbon. Şi în România vrem să avem o economie dezvoltată şi, totodată, verde", a punctat Virgil Popescu.

Sursa foto: Facebook/ Virgil Popescu