Stiri

Un incendiu de proporţii continuă să facă ravagii în California

5
min
1/8/2022

Peste 2.500 de pompieri se luptă cu flăcările, care au o viteză de extindere şi o manifestare "cu adevărat fără precedent.

Aproape 6.800 de hectare de pădure din California au fost distruse de un incendiu de proporţii denumit "Oak Fire", care a fost stins doar în proporţie de 10% şi care continuă să se extindă "foarte rapid", au anunţat luni pompierii, relatează AFP.

„Avansează foarte rapid şi timpul de reacţie pentru evacuarea oamenilor este limitat", a explicat pentru canalul CNN Jon Heggie, un oficial al pompierilor din California.

Peste 2.500 de pompieri se luptă cu flăcările, care au o viteză de extindere şi o manifestare "cu adevărat fără precedent", a adăugat el.

Citește și: ANALIZĂ De ce istoria nu se repetă și când vine vorba de climă?

Incendiul, care s-a declanşat vineri şi a fost denumit "Oak Fire" se răspândeşte în comitatul Mariposa, în apropiere de parcul naţional Yosemite şi a celebrilor săi sequoia gigantici.

El a distrus zece proprietăţi, a avariat alte cinci şi ameninţă alte câteva mii.

Citește și: ANALIZĂ Soarele invizibil de pe acoperiș

Acest "mega-incendiu", potrivit lui Jon Heggie, este alimentat în special de copacii şi tufişurile uscate din această regiune care se confruntă cu o lipsă gravă de apă.

„Este un rezultat direct al schimbărilor climatice", a declarat Heggie. "Nu poţi avea zece ani de secetă în California şi să te aştepţi să nu se schimbe lucrurile", a mai spus el.

Sursa foto: Rawpixel