Stiri

Sute de persoane evacuate după ce un incediu de vegetaţie a izbucnit în Spania

2
min
16/11/2023

Cel puţin 800 de persoane au fost evacuate după ce un incediu a izbucnit în jurul oraşului de coastă Gandia, în regiunea estică a Valenciei.

Flăcările s-au extins rapid peste noapte, pe fondul vântului puternic, au spus vineri oficialii spanioli, potrivit Reuters.

Regiunea și o mare parte din estul Peninsulei Iberice au fost în alertă maximă pentru vânturi puternice pentru a doua zi la rând, când furtuna Ciaran a lovit vestul Europei.

Spania a suferit o secetă prelungită în ultimii ani, pe care ploile recente au atenuat-o doar puțin. Seceta și temperaturile peste normal pe tot parcursul verii și o parte a toamnei au contribuit la răspândirea incendiilor de vegetație.

Incendiul a început joi în apropierea satului Montichelvo, conform autorităţilor spaniole. Aproximativ 2.500 de locuitori din satele Potries și Ador au fost sfătuiţi să rămână acasă, în timp ce vântul purta fum spre casele lor.

Autoritățile au estimat că între 1.000 și 1.400 de hectare de teren ar putea fi afectate de flăcări.

Guvernul regional din Valencia a cerut Unității Militare de Urgență (UME) să ajute pompierii să lupte împotriva incendiului.

Președintele regional Carlos Mazon a declarat că cauza incendiului rămâne necunoscută și va fi investigată.

Foto: Freepik