Stiri

Câţi români intenţionează să voteze Alianţa AER pentru România la europarlamentare

3
min
10/4/2024

Alianţa, compusă din Partidul Verde şi Partidul Ecologist Român, a declarat intenţia de vot pentru alegerile europarlamentare ca fiind „încurajatoare”.

Un procent de 3,4% dintre români intenţionează să voteze pentru Alianţa AER pentru România, compusă din Partidul Verde şi Partidul Ecologist Român.

„Este un scor încurajator pentru noi, din perspectiva încercării de a trece pragul de 5% la alegerile europene din 9 iunie 2024”, au reacţionat reprezentanţii alianţei pe Facebook, în urma celui mai recent sondaj INSCOP la comanda platformei News.ro.

„Devine limpede că AER pentru România este alternativa politică verde cu şanse reale de a obține mandate în acest an. Este important să trecem peste orice fel de orgolii și să dăm cu toții  un vot rațional, util AER pentru România, pentru a reuși să promovăm o agendă verde realistă, pragmatică, sustenabilă în spaţiile de decizie publică supuse alegerilor din acest an”, s-a mai arătat în postarea AER.

Potrivit aceluiaşi sondaj, PSD ar obţine 29,5% din voturi, PNL - 18,8%, iar AUR - 18,4%, dacă duminică ar avea loc alegeri pentru Parlamentul European.

Însă, nu toţi respondenţii intenţionează să meargă la vot. De altfel, pe o scară de la 1 la 10, în care 1 înseamnă „sigur nu”, 18,5% dintre români au ales 1. Doar 50,9% au precizat că se vor prezenta la vot cu siguranţă.

Foto: Freepik