Stiri

Sectorul 1 depune la Fondul de Mediu cerere de finanţare a 350 de staţii de încărcare pentru vehicule electrice

3
min
21/12/2022

Valoarea totală a investiţiei este de 14,4 milioane lei.

Sectorul 1 depune la Administraţia Fondului de Mediu cerere pentru finanţarea a 350 de staţii de încărcare pentru vehiculele electrice, valoarea totală a investiţiei fiind de 14,4 milioane lei.

O hotărâre în acest sens a fost aprobată în şedinţa de luni a Consiliului Local, informează Primăria Sectorului 1.

Premieră în Sectorul 1: sute de puncte de încărcare

„În premieră pentru o administraţie publică locală din România, Sectorul 1 va avea 700 de puncte de încărcare (350 de staţii) pentru vehiculele electrice şi/sau hibrid plug-in, ceea ce înseamnă un număr record pentru un UAT. Consiliul Local Sector 1 a aprobat în şedinţa de astăzi indicatorii tehnico-economici pentru această investiţie şi depunerea cererii de finanţare la Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM)", transmite sursa citată.

Beneficiile acestor investiţii vor fi reducerea nivelului poluării în oraş şi zgomotului, deoarece maşinile electrice sunt silenţioase, menţionează administraţia locală.

„Este un proiect conceput de noi la nivelul Sectorului 1, pe care AFM l-a adaptat şi transformat într-un program la nivel naţional. Suntem un model de bune practici în administraţia publică şi ne bucurăm pentru asta", a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Sursa foto: Flickr/ Ivan Radic