Stiri

România a redus 29.000 de tone de emisii de CO2 în doar trei luni

3
min
6/7/2023

România a redus peste 29.000 de tone de emisii de dioxid de carbon în doar trei luni, prin reciclarea ambalajelor generate de aproximativ 700 de companii.

Cifrele înregistrate de Clean Recycle pentru ultimele trei luni ale anului 2022 arată că firmele au raportat autorităţilor de mediu 46.000 de tone de deşeuri de ambalaje introduse pe piaţă. Cel puţin 60% dintre acestea au fost reciclate, potrivit România Liberă.

Adoptarea unei mentalităţi de a avea zero-risipă presupune economisirea de energie şi resurse pe care le consumăm atunci când folosim materiale pentru a face produse noi.

Folosirea materialelor reciclabile precum ziare vechi, sticle de plastic şi doze de aluminiu pentru fabricarea produselor presupune cu până la 90% mai puţină energie decât fabricarea de produse din copaci, combustibili fosili sau minereuri metalice. Prin reciclarea materialelor, reducerea consumului şi refolosirea resurselor, ardem mai puţini combustibili fosili şi generăm astfel mai puţine emisii de gaze cu efect de seră, potrivit organizaţiei neguvernamentale Eco Cycle din SUA.

Foto: rawpixel/Freepik