Solutii

Republica Moldova: Programul de împădurire a țării, discutat la Președinție

2
min
6/2/2023

Programul prevede activități extinse de plantare a arborilor și puieților și reabilitarea vegetației forestiere pe o suprafață de cel puțin 145 mii hectare.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu reprezentanții a 24 de întreprinderi silvice, ai Agenției „Moldsilva” și ai Ministerului Mediului.

Participanții au vorbit despre Programul de împădurire, o prioritate a țării noastre, și despre modalitățile prin care realizarea acestuia poate fi accelerată.

145.000 de hectare de pădure în zece ani

Programul național de împădurire, inițiat de către Maia Sandu, prevede creșterea suprafeței pădurilor din Republica Moldova pentru a spori reziliența la schimbările climatice precum și pentru a ne conserva și dezvolta resursele forestiere naționale.

Poți citi și: Amendă de 60.000 de lei pentru o deversare de produse petroliere în râul Argeș. Pagubele, încă în evaluare

Astfel, Programul urmează să fie aprobat în scurt timp de către Guvern și prevede activități extinse de plantare a arborilor și puieților și reabilitarea vegetației forestiere pe o suprafață de cel puțin 145 mii hectare pentru următorul deceniu.

Sursa foto: Wikimedia Commons/ Bob Forrest