Stiri

Protest în Sinaia. Aleea Caraiman ar putea fi înlocuită cu o parcare

3
min
16/3/2023

„Credem că există o limită până la care putem merge cu tot acest confort. Nu poți să distrugi Aleea Caraiman ca să faci parcare!”, a spus Angi Şerban de la Corupţia Ucide.

Mai multe forțe civice din Sinaia, Breaza, Brașov, București și Urziceni se unesc în protest pentru salvarea Aleii Caraiman, în faţa primăriei din Sinaia.

Protestul va avea loc sâmbătă, 18 martie, începând cu ora 11 şi va viza proiectul local care ar permite construcția unei parcări supraetajate, care ar „mutila patrimoniul istoric și natural al orașului, prin distrugerea definitivă a Aleii Caraiman”, potrivit unui comunicat transmis de Agent Green.

Conform sursei citate, Aleea Caraiman este una dintre zonele „cele mai frumoase” şi „cu cea mai mare încărcătură istorică” din România şi ar fi distrusă alături de dealul dintre Gara Sinaia şi Hotelul Caraiman.

„Desigur că orașul are nevoie de parcări, dar aceste dezvoltări urbane trebuie să fie amenajate doar în locurile care respectă toate normele de urbanism și care asigură protejarea patrimoniului istoric și cultural. Nu putem pune în pericol monumente istorice, distruge spații verzi sau tăia păduri cu scopul dezvoltării urbane”, a spus Dan Trifu de la Eco-Civica.

„Credem că există o limită până la care putem merge cu tot acest confort. Nu poți să distrugi Aleea Caraiman ca să faci parcare! Sinaia este o stațiune turistică montană, cine vine la Sinaia vine pentru peisaje, pentru aerul curat, dar și pentru a face mișcare. Pare că încercăm să mutăm obiceiul acesta de a parca în ușa liftului (dacă se poate) din marile orașe, pe panta muntelui. Înțelegem necesitatea locurilor de parcare în stațiune pentru că este una foarte frecventată, dar cerem administrației publice să ia măsurile astea cu responsabilitate și nu doar de dragul confortului!", a spus Angi Șerban de la Corupția Ucide.

Primăria Sinaia a fost contactată de Green News pentru replică, însă nu a transmis un răspuns până în momentul publicării.

Foto: Salvați Aleea Caraiman/Agent Green