Stiri

Nimeni nu va fi pedepsit în procesul de fraudă privind colectarea deşeurilor din Vaslui, după ce faptele s-au prescris

2
min
6/7/2023

Judecătorii Tribunalului Vaslui au anunţat că au încetat procesul privind fraudele de la proiectul de colectare a deşeurilor din judeţul Vaslui, pe motiv că faptele s-au prescris.

Decizia a fost luată după ce, în 2020, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a trimis în judecată două firme responsabile cu asistenţă tehnică în cadrul sistemului integrat de management al deşeurilor solide.

Procurorii DNA au descoperit că reprezentantul unei asocieri de firme a depus mai multe documente false la Consiliul Judeţean, în perioada mai-septembrie 2013, în legătură cu participarea a patru persoane la prestarea serviciilor de asistenţă tehnică, conform ziarului local Vremea Nouă.

În baza acestor acte, au fost obţinuţi pe nedrept aproape 169.000 de lei de la Ministerul Fondurilor Europene, potrivit DNA, iar judecătorii au dispus obligarea inculpaţilor Frăsineanu Dan Alexandru, SC Tadeco Consulting SRL București și SC Interdevelopment SRL București la restituirea sumei către Minister.

Cei patru experţi angajaţi fictiv în cadrul proiectului din Vaslui au declarat că nu au participat sub nicio formă la proiect.

Foto: fabrikasimf/Freepik