Stiri

Primăria Sectorului 2 va steriliza gratuit 500 de câini

3
min
17/5/2023

Primăria Sectorului 2 va derula un program de sterilizare gratuită a 500 de câini de rasă comună, cu sau fără stăpân, de pe raza Sectorului 2 din Bucureşti.

Sterilizările se vor face după regula „primul venit, primul servit”, potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 2.  

Prin acest program, autorităţile locale îşi propun să oprească înmulţirea necontrolată a câinilor de rasă comună, să prevină abandonul animalelor şi posibilele atacuri ale câinilor agresivi.

Programul de sterilizări gratuite se va derula până la sfârşitul anului 2023, printr-o campanie de informare a cetăţenilor şi asigurarea identificării, înregistrării şi sterilizării câinilor de rasă comună, care aparţin cetăţenilor Sectorului 2.

Pe lângă microciparea şi sterilizarea gratuită, primăria demarează şi programe educaţionale în şcoli, cu scopul prevenirii abandonului animalelor.

Pentru identificarea, înregistrarea şi sterilizarea gratuită va fi alocat un buget de 400 de lei pe animal pentru sterilizarea femelelor, 350 de lei pe animal pentru sterilizarea masculilor şi 50 lei pe animal pentru înscrierea în Registrul de Evidență a Câinilor cu Stăpân (RECS).

Prin campania de informare şi sterilizare, Primăria Sectorului 2 urmăreşte limitarea înmulţirii necontrolate a populaţiei canine, asigurarea unui mediu de viaţă sănătos şi sigur pe raza Sectorului 2, identificarea proprietarilor în cazul incidentelor produse de câini; şi limitarea răspândirii necontrolate a bolilor cu transmitere la om.

Toţi proprietarii de câini au obligaţia să declare şi să îşi înregistreze animalele în Registrul de Evidenţă al Câinilor cu Stăpân (RECS).

Proiectul de hotărâre privind programul de sterilizări gratuite a fost aprobat în ultima şedinţă de Consiliu Local, din 15 mai 2023, urmând ca în perioada următoare să fie achiziţionate serviciile necesare demarării programului.

Foto: Freepik