Stiri

Poliția trece pe mașini electrice. Deocamdată, timid, cu Zoe E-tech pentru patrulare

3
min
22/12/2022

Cele două maşini care au intrat în dotarea Serviciului de Poliţie Locală au o autonomie de aproximativ 300 km.

Serviciul de Poliţie Locală Alba Iulia a fost dotat cu două autoturisme electrice, achiziţionate de Primărie prin Programul Rabla Plus, a anunţat, marţi, primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleşa.

Pentru Poliția Locală

"Au fost achiziţionate două autoturisme electrice, Renault Zoe E-tech, prin programul Rabla Plus. Cele două maşini electrice care au intrat în dotarea Serviciului de Poliţie Locală sunt motorizate exclusiv electric şi au o autonomie de aproximativ 300 km.

Diferenţa de preţ faţă de unele cu motor termic a fost destul de mică, dar economia, în timp, va fi substanţială, fiindcă acestea vor deveni principalele maşini folosite la patrulare", a scris, pe pagina sa de Facebook, edilul.

Gabriel Pleşa a menţionat că el şi viceprimarul Emil Popescu au condus maşinile până la sediul Poliţiei Locale, declarându-se foarte încântaţi de manevrabilitatea lor.
Urmează ca cele două maşini să fie echipate şi inscripţionate cu însemnele Poliţiei Locale.

"Ne dorim ca transportul în municipiul Alba Iulia să devină mai prietenos cu mediul înconjurător, dovadă fiind instalarea staţiilor de reîncărcare pentru maşini electrice şi achiziţiile autobuzelor electrice destinate transportului public, investiţii menite să ajute la reducerea emisiilor de CO2 din oraş", a conchis primarul.

Sursa foto: albapesurse.ro