Stiri

Platforma Metaminds transformă deșeurile colectate de elevii unui liceu din București în tablete pentru copii din mediul rural

3
min
22/12/2020

150 de elevi voluntari vor colecta deșeuri timp de trei luni.

Elevii Colegiului Național „Mihai Viteazul” din București vor transforma colectarea selectivă a deșeurilor într-un sprijin real pentru școlarii din mediul rural puși la grea încercare de condițiile de învățare la distanță. Cu ajutorul Metaminds, aceste deșeuri vor deveni tablete donate Școlii Gimnaziale „Scorțoasa” din județul Buzău.

Prin această campanie, Metaminds împreună cu Fundația Ecologică “Floare de Colț”, din care fac parte mulți elevi din cadrul Colegiului Național “Mihai Viteazul” din București, își propune să aducă împreună două subiecte extrem de actuale și importante pentru România: conștientizarea necesității colectării selective și implicarea în educație.

Cei aproximativ 150 de elevi voluntari din cadrul Colegiului Național “Mihai Viteazul” vor fi implicați, timp de trei luni, într-o acțiune de colectare selectivă, online, în cadrul unei platforme dedicate create de Metaminds. Ei vor încărca aici fotografii cu deșeurile colectate și cărora le corespunde un anumit număr de puncte care se cuantifică ulterior în tablete donate.

Elevii noștri au fost implicați de-a lungul anilor în multe inițiative în zona de protecție a mediului, însă campania realizată alături de Metaminds este cu totul specială datorită beneficiului dublu. Pe de-o parte elevii sunt implicați într-un proiect de reciclare, pe de altă parte implicarea lor voluntară are impact asupra copiilor din medii defavorizate care au acces redus la educație, mai ales în contextul actual. Sperăm ca tot mai multe companii să se implice în astfel de inițiative prin care să susțină elevii să se autodepășească”, a explicat Petre Stoinea, coordonatorul Fundației ”Floare de Colț” și profesor în cadrul Colegiului Național “Mihai Viteazul”.

La finalul campaniei, Metaminds va răsplăti implicarea voluntarilor printr-o donație de tablete către elevii Școlii Gimnaziale “Scorțoasa” din județul Buzău, pentru a asigura tinerilor din mediul rural accesul la un act educațional de calitate chiar dacă școala s-a mutat în online din cauza pandemiei.

De asemenea, în cadrul platformei există și o secțiune cu informații utile despre cum se face corect colectarea selectivă. Unul dintre obiectivele pe termen lung al campaniei inițiate de Metaminds este să familiarizeze elevii cu acțiunile de reciclare, astfel încât orice adolescent din țară să aibă acces la aceste informații și să poată colecta corect împreună cu familia.