Stiri

Petre Daea spune că seceta pedologică a cuprins întreaga ţară: Nu există niciun colţişor neafectat

6
min
2/8/2022

Ministrul Agriculturii spune că fac excepţie doar unele zone mlăştinoase, care nu sunt în circuitul agricol al României.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea a anunţat că în România, din nefericire, temperaturile ridicate, lipsa apei din sol, seceta pedologică practic au ocupat toată ţara. Nu există niciun colţişor din ţară în care să nu avem secetă pedologică, a mai spus el.

”Situaţia actuală se prezintă astfel, în România, din nefericire, temperaturile ridicate, lipsa apei din sol, seceta pedologică practic au ocupat toată ţara. Nu există niciun colţişor din ţară în care să nu avem secetă pedologică”, a spus ministrul, conform news.ro.

Citește și: ANALIZĂ De ce istoria nu se repetă și când vine vorba de climă?

Petre Daea a arătat că fac excepţie unele zone mlăştinoase, care nu sunt în circuitul agricol al României.

”Calea pe care o avem de urmat şi instrumentul cu care să putem interveni a fost sistemul de irigaţii”, a mai afrimat Daea, arătând că a fost pus în stare de funcţionare pe fiecare zonă în parte.

Citește și: ANALIZĂ Soarele invizibil de pe acoperiș

Ministrul a arătat că ”până în judeţul Giurgiu nu avem nicio posibilitate de irigat, dat fiind faptul că nivelul Dunării a scăzut şi apele s-au îndepărtat de mal”. ”Practic, sunt zone, punctual la Zimnicea, unde plaja care s-a născut în urma retragerii apelor se întind pe o lăţime de aproximativ 500 de metri”, a mai spus ministrul Agriculturii.

”Ce am făcut în aceste zone, am intervenit în zonele unde au putut să dragăm, canelele de aspiraţie, care nu sunt astăzi funcţionale”, a declarat Daea, precizând că se ia în calcul să se folosească acest sistem, pentru a draga când se ridică nivelul apei.

Sursa foto: Facebook/ Petre Daea