Stiri

Patru comune din Bistrița-Năsăud primesc bani de la Ministerul Dezvoltării să-și facă trasee pentru biciclete

3
min
4/1/2023

Contractele de finanțare au fost deja semnate, astfel că se pot demara licitațiile pentru identificarea constructorilor.

Patru comune din județul Bistrița Năsăud primesc bani de la Ministerul Dezvoltării să-și amenajeze piste pentru biciclete, scrie bistriteanul.ro. Contractele de finanțare au fost deja semnate, astfel că se pot demara licitațiile pentru identificarea constructorilor.

Este vorba despre Șieu Măgheruș, care primește două milioane de lei, Chiochiș, care primește aceeași sumă, Prundu Bârgăului, care primește 2,1 milioane de lei și Maieru, care primește 1,8 milioane de lei.

Asociere între Suceava, Mureș și Bistrița pentru piste de bicicletă

„Contractele au fost încheiate între autoritățile publice locale din 127 de unități administrativ-teritoriale și Ministerul Dezvoltării, au o valoare totală de 323.321.674,35 lei și vizează asigurarea infrastructurii pentru transportul verde, prin construirea de piste pentru biciclete (și alte vehicule electrice ușoare) la nivel local/metropolitan și achiziționarea de puncte de încărcare pentru vehicule electrice”, precizează reprezentanții Ministerului Dezvoltării, într-un comunicat de presă.

Totodată, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, care s-a asociat cu consiliile județene ale județelor Suceava și Mureș, a primit o finanțare de 40 de milioane de euro, prin PNRR, pentru amenajarea a aproape 500 de kilometri de piste de biciclete pe teritoriile celor trei județe.

Sursa foto: PxHere