Solutii

O nouă fabrică de reciclare a bateriilor ar putea alimenta 1 milion de vehicule electrice pe an

5
min
21/12/2022

Odată finalizat, Battery Materials Campus al Redwood Materials va descompune bateriile cu litiu-ion scoase din uz, în materii prime.

O fabrică de reciclare a bateriilor pentru vehicule electrice de aproape 2,5 kilometri pătrați și cu 1.500 de angajați va apărea în curând în afara orașului Charleston, Carolina de Sud, SUA, oferind un impuls major în eliminarea unuia dintre cele mai mari obstacole cu care se confruntă în prezent adoptarea vehiculelor electrice.

Odată finalizat, Battery Materials Campus al Redwood Materials va descompune bateriile cu litiu-ion scoase din uz în materii prime, cum ar fi cupru, cobalt și nichel, în cadrul fabricii sale 100% electrice.

De acolo, noi produse cu catozi și anozi pot fi construite și ulterior utilizate din nou în viitoarea producție de vehicule electrice, prelungind astfel durata de viață a materialelor, reducând în același timp pentru consumatori costurile totale ale vehiculelor.

Centura de Baterii a Americii

Conform estimărilor Redwood, campusul va putea în cele din urmă să furnizeze 100 GWh în componente reciclate pe an, suficient pentru a alimenta anual aproximativ 1 milion de vehicule electrice, și va putea în cele din urmă să crească pe măsură ce crește cererea. Start-upul are deja o fabrică de reciclare a bateriilor similară în Nevada, care și-a anunțat extinderea la începutul acestui an.

Cel mai nou proiect al Redwood este situat în ceea ce devine cunoscut sub numele de Centura de Baterii a Americii, o regiune care se întinde din Vestul Mijlociu până în Sudul Îndepărtat, concentrată din ce în ce mai mult pe producția de vehicule electrice (EV) și componente pentru acestea.

Susținătorii energiei verzi și ai EV-urilor susțin că schimbarea producției în Statele Unite este crucială pentru economie, mediu și drepturile omului. În prezent, marea majoritate a pieselor vehiculelor electrice, cum ar fi pământurile rare necesare pentru baterii, sunt extrase în țări precum China, ceea ce duce la preocupări etice și ecologice masive.

Sursa foto: Wikimedia Commons