Solutii

Noua versiune a aplicației Inspectorul Pădurii va fi disponibilă cel târziu pe 10 februarie

3
min
4/2/2021

Noua variantă a aplicației va beneficia de o interfață nouă și de îmbunătățiri în ceea ce privește experiența utilizatorului.

Platforma, care permite verificarea trasabilităţii materialului lemnos, va fi disponibilă pentru descărcare cel târziu pe data de 10 februarie 2021, a anunțat Ministerul Mediului. Varianta veche a aplicației, care utilizează informații din SUMAL 1.0, și-a încetat funcționarea o dată cu punerea în funcțiune a noii variante, SUMAL 2.0, se menționează în comunicat. „În prezent, echipa de dezvoltare lucrează împreună cu specialiștii Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor la armonizarea modului de prezentare a datelor la momentul interogării automate a SUMAL 2.0, precum şi la testarea efectivă a aplicației. Data lansării efective depinde de finalizarea procesului de testare, dar nu mai târziu de 10 februarie”, precizează Ministerul Mediului.

Comparativ cu versiunea anterioară, noua variantă a aplicației Inspectorul Pădurii va beneficia de o interfață nouă şi de îmbunătățiri în ceea ce privește experiența utilizatorului, după ce funcționalitățile aplicației au fost stabilite prin HG nr. 497 din 25 iunie 2020, conform MMAP. Până la momentul în care noua variantă a aplicației va deveni disponibilă, orice transport de lemn asupra căruia există suspiciuni poate fi verificat prin apelarea sistemului unic 112, iar operatorii vor verifica în baza de date a SUMAL 2.0 existența avizului și legalitatea transportului, se menționează în comunicat.

De asemenea, toți reprezentanții instituțiilor de control - gărzile forestiere, Poliția şi Jandarmeria - care au drept de utilizare în modulul SUMAL Control vor acționa în vederea asigurăriir espectării legii, conform Ministerului Mediului.