Stiri

Nivelul noxelor, extrem de ridicat pe Centura Bucureștiului

6
min
29/7/2022

O poluare ridicată se înregistrează, de asemenea, pe drumurile de ieșire din țară prin vămile Nădlac și Borș, unde ajung foarte multe mașini.

Șoseaua ocolitoare a Bucureștiului, Drumul Național 1 și Drumul Național 7, spre Sibiu, sunt șoselele unde românii consumă cel mai mult carburant. Informația apare pe o hartă a Centrului de Studii Tehnice Rutiere cu cele mai poluate rute din România.

Pe cele trei drumuri șoferii stau cu orele în coloană, cu motoarele pornite. Automat, consumul de carburant și emisia de gaze poluante sunt mai mari. O poluare ridicată se înregistrează, de asemenea, pe drumurile de ieșire din țară prin vămile Nădlac și Borș, unde ajung foarte multe mașini.

Citește și: ANALIZĂ De ce istoria nu se repetă și când vine vorba de climă?

Pe Drumul Național 7, în zona Valea Oltului, sunt locuri unde, din cauza unor lucrări, mai mult se stă decât se circulă. Pentru că se înaintează lent și pe câtiva kilometri ajung să se înghesuie sute de mașini, o porțiune din DN7 este printre zonele unde se înregistrează cele mai mari emisii poluante.

Citește și: ANALIZĂ Soarele invizibil de pe acoperiș

Pe harta făcută de Centrul de Studii Tehnice Rutiere cu șosele cu poluare ridicată mai apar DN1, și el extrem de aglomerat, Autostrada A1 și rutele din zona Capitalei.

Centura Capitalei măsoara 72 de kilometri și ocupă un loc aparte pe harta drumurilor naționale aglomerate care poluează.

Potrivit celor care au făcut studiul, în anumite perioade, autovehiculele care străbat zona limitrofă a Bucureștiului consumă zilnic aproape un milion de litri de combustibil, adică peste șapte procente din consumul înregistrat la nivel național. Asta face ca nivelul noxelor să fie unul extrem de ridicat.

Poluate sunt și șoselele din zona munciipiilor Bacău și Iași și a vămilor Nădlac și Borș.

Sursa foto: Pixnio