Smart City

Nicușor Dan prezent la Conferința anuală ”Orașele Viitorului / Cities of Tomorrow”

2
min
2/5/2022

În cadrul conferinței, Primarul Capitalei a spus că una dintre prioritățile actualei administrații o reprezintă dezvoltarea integrată a orașului din punct de vedere urbanistic.

Primarul General, Nicușor Dan, a fost prezent la cea de-a zecea ediție a Conferinței anuale ”Orașele Viitorului / Cities of Tomorrow”, organizată de AHK România – Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană.

La eveniment au participat Ambasadorul Republicii Federale Germania în România, Dr. Peer Gebauer, Președintele AHK România, Andreas Lier, Managerul General al AHK România, Sebastian Metz, precum și reprezentanți ai societății civile, ai mediului privat și de afaceri din România.

”Primăria Capitalei investește în infrastructura de transport și inițiază tranziția către economia verde, pentru un București modern, pentru un oraș al viitorului. Acesta e mesajul principal pe care l-am transmis azi, la Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană, cu prilejul conferinței „Orașele viitorului / Cities of Tomorrow”. Am vorbit în fața mediului de afaceri și a societății civile despre eforturile făcute pentru a stabiliza financiar primăria și a recâștiga încrederea partenerilor noștri, pentru a putea face în continuare investițiile necesare. Ne vom concentra pe investiții mari de infrastructură, care fluidizează traficul (de exemplu, drumurile radiale și sistemul de management al traficului), precum și pe electrificarea transportului (atât prin proiectul foarte important al trenului metropolitan, cât și prin achiziția de autobuze electrice, de noi tramvaie și troleibuze, dar și prin construirea stațiilor de încărcare pentru mașinile electrice). Investim și pregătim Bucureștiul pentru a deveni un oraș verde, cu o poluare redusă, care respectă sănătatea locuitorilor săi”, a menționat Primarul General, Nicușor Dan.

În cadrul conferinței, Primarul Capitalei a spus că una dintre prioritățile actualei administrații o reprezintă dezvoltarea integrată a orașului din punct de vedere urbanistic.

În ultimul an și jumătate, la nivelul primăriei a fost constituită o nouă comisie tehnică de urbanism, formată din specialiști care să evalueze cu metode profesionale, ştiinţifice, documentaţiile de urbanism, iar pasul următor în acest domeniu este înființarea unui prim centru de proiectare urbană, care va fi funcțional în câteva săptămâni.

Această structură va fi interfața dintre administrație și investitori şi va stabili direcțiile pentru dezvoltarea urbană a zonelor din Bucureşti care necesită acest lucru.

În ceea ce privește domeniul construcțiilor, au fost impuse proceduri și a fost deschis un dialog cu beneficiarii autorizaţiilor încă de la faza certificatului de urbanism.