Stiri

Klaus Iohannis a lăudat Ro-Alert, la COP27: Aceste sisteme trebuie extinse la nivel global

4
min
11/11/2022

Klaus Iohannis a participat la masa rotundă pe tema „Schimbările climatice și sustenabilitatea comunităților vulnerabile”, în marja Conferinței Națiunilor Unite privind Schimbările Climatice (COP27) de la Sharm El-Sheikh.

Președintele Klaus Iohannis a vorbit, marți, la Conferința Națiunilor Unite privind Schimbările Climatice (COP27) de la Sharm El-Sheikh, despre măsurile pentru gestionarea riscurilor asociate dezastrelor și a subliniat importanța sistemelor de alertă timpurie.

El a lăudat sistemul Ro-Alert care poate transmite mesaje pentru a avertiza populația cu privire la fenomenele meteorologice extreme și a spus că astfel de sisteme trebuie extinse la nivel global.

Iohannis a lăudat Ro-Alert

Klaus Iohannis a participat, marți, la masa rotundă pe tema „Schimbările climatice și sustenabilitatea comunităților vulnerabile”, în marja Conferinței Națiunilor Unite privind Schimbările Climatice (COP27) de la Sharm El-Sheikh. Evenimentul a constituit un prilej pentru șefi de stat și de guvern, înalți reprezentanți ai structurilor ONU și ai altor organizații interguvernamentale să discute aspecte legate de adaptarea la schimbările climatice, răspunsul la dezastre naturale și alerta timpurie cu privire la situațiile de risc.

Unul dintre obiectivele principale ale COP27 vizează adaptarea la schimbările climatice, urmărindu-se atingerea progreselor extrem de necesare pentru a spori reziliența internațională la schimbările climatice și pentru a ajuta comunitățile cele mai vulnerabile să se adapteze.

În cadrul dezbaterii, Klaus Iohannis a punctat faptul că aceste comunități vulnerabile sunt adesea cele mai afectate de schimbările climatice și a evidențiat că acest aspect nu ar trebui neglijat în procesul de adaptare la schimbările climatice și în eforturile de a proteja cetățenii de consecințele acestora, potrivit unui comunicat transmis de Administrația Prezidențială.

Sursa foto: Administrația Prezidențială